Στη μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο και ο ΠΕΣΥΔΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Στη μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο και ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της καταστροφικής φωτιάς στον Κάλαμο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, πήρε μέρος κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Στο κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις έμπειροι πυροφύλακες με ρυμουλκούμενο πυροσβεστικό μηχάνημα και επινώτιους πυροσβεστήρες, ήταν επικεφαλής ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου και τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Βλάσση Σιώμο, το κλιμάκιο επιχειρούσε στο 3ο  χλμ. του δρόμου Καπανδριτίου – Καλάμου, παρέχοντας μαζί με άλλες δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, υποστήριξη στη δράση των ιπτάμενων μέσων και των βαρέων χωματουργικών μηχανημάτων.

Στόχος ήταν ν’ αποτραπεί η διέλευση του δρόμου από τη φωτιά, ώστε να μην απειλήσει το Καπανδρίτι.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γρ.  Γουρδομιχάλης τόνισε:

«Ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει τη βαριά ευθύνη πυρασφάλειας του πολύπαθου όρους Αιγάλεω, κάτω από  ιδιαίτερα  δύσκολες συνθήκες. ΄Ήταν ρίσκο ν’ απομακρυνθεί από την περιοχή μας έμπειρο προσωπικό και εξοπλισμός. Έπρεπε όμως, λόγω της εξέλιξης της φωτιάς, να δράσουμε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη  των δήμων μελών μας στους δήμους που δοκιμάζονταν.

»Με την ευκαιρία θέλω, εκ μέρους και των 5 Συνδέσμων της Αττικής που αναπτύσσουν δράσεις πυροπροστασίας στα βουνά του Λεκανοπεδίου, ν’ απευθύνω δημόσια έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, λέγοντάς του: Υπουργέ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα δάση σώζονται μόνο από την πρόληψη. Μην επιτρέψετε λοιπόν  στην κρατική γραφειοκρατία να εμποδίζει την έγκαιρη χρηματοδότηση των Συνδέσμων γιατί αυτό σημαίνει καθυστέρηση στις δράσεις πρόληψης που υλοποιούμε. Παρακαλούμε ανακαλέστε άμεσα την πρόσφατη  τροπολογία που βάζει εμπόδια στην εκταμίευση της χρηματοδότησης αυτής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet