Στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, που συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων, καθώς και όλα τα ανοιχτά θέματα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Ο κ. Βλάσσης Σιώμος μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε:

«Βρεθήκαμε εδώ σήμερα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να καταστήσουμε σαφή την ανάγκη επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού διαλόγου, προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, πρόταση που έγινε δεκτή από τον υπουργό.

»Ετέθησαν, επίσης, τα σοβαρά θέματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Δήμων, που καθιστούν δύσκολη την κυβερνησιμότητά τους, προβλήματα για τα οποία το υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί τρόπος για την επίλυση τους, κυρίως μέσα από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, αλλά και άλλους κοινοτικούς πόρους και προγράμματα, από τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε μέχρι σήμερα χρηματοδοτηθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet