Στη 2η παράδοση επισιτιστικής βοήθειας σε 6 Δήμους παρέστη ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στη 2η παράδοση επισιτιστικής βοήθειας σε 6 Δήμους παρέστη ο Γ. Πατούλης

Με επιτυχία συνεχίστηκε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με τη δεύτερη διανομή άλλων 22 τόνων ροδάκινων εγχώριας παραγωγής, πρώτης ποιότητας, σε συνολικά έξι δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών που απαρτίζουν την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η δεύτερη παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των πολιτών που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Η κοινωνική σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή άλλων πέντε δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής σε έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού είναι εκείνη με κατεξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών».

Η παράδοση της επισιτιστικής βοήθειας στους δικαιούχους της σύμπραξης, Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Μεταμόρφωσης, οι οποίοι και μοιράστηκαν τις ποσότητες, πραγματοποιήθηκε με τάξη και οργάνωση υπό την επίβλεψη του δημάρχου Γ. Πατούλη και της διοίκησης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε υπό την ομπρέλα του Δήμου Αμαρουσίου για την επισιτιστική στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας σε έξι δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής. Οι πολίτες και οι ανάγκες τους βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει θα συνεχιστεί το ίδιο οργανωμένα και με επόμενες δράσεις διάθεσης εποχικών οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων κατά τους προσεχείς μήνες. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό των Δήμων που συνέβαλαν στην ομαλή διενέργεια παραλαβής του δεύτερου φορτίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μεταμόρφωσης παρέλαβε 4,5 τόνους, ο Δήμος Πεντέλης 4,5 τόνους, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού 900 κιλά, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 900 κιλά, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης 900 κιλά, ενώ ενισχύθηκαν, επίσης, η Μητρόπολη Αμαρουσίου με 750 κιλά, το Χαμόγελο του Παιδιού με 900 κιλά, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με 3,6 τόνους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει ποσότητα των 6 τόνων περίπου στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε ξενώνες, ιδρύματα και λοιπούς κοινωνικούς φορείς στο πλαίσιο των διοικητικών του ορίων και αρμοδιοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet