Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Λέσβου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Λέσβου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επίσκεψη στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Λέσβου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Σύσκεψη για τη διαχείριση των επιπτώσεων του σεισμού στη Λέσβο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Σ. Γαληνό, για την έκταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας για την περαιτέρω διαχείριση της έκτακτης κατάστασης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Γιαννέλλης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γ. Δέδες, ο δήμαρχος Λέσβου, Σ. Γαληνός και ο βουλευτής Λέσβου, Γ. Πάλλης.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μαζί με τον δήμαρχο του νησιού πραγματοποίησαν ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Λέσβου που υπέστησαν τις σοβαρότερες και πιο εκτεταμένες ζημιές όπως τα, χωριά Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτος, Ακράσι, Τριγώνας, Πλαγιά, όπου συνάντησαν τον αν. τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου και τον τομεάρχη υποδομών της Ν.Δ. Αχ. Καραμανλή, οι οποίοι ενημερώθηκαν και αυτοί για την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Σ. Γαληνό, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης. Θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τον σεισμό, καθώς και τη συμπαράστασή μου σε όλους τους κατοίκους που έχουν πληγεί. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο του νησιού και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση άμεσα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διαθέτει και την ικανότητα και τη βούληση να διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα.

»Καλούμε την πολιτεία να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά την τοπική Αρχή και τους κατοίκους της Μυτιλήνης που δοκιμάζονται. Η κατάσταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναζήσουμε φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος όπου σε ανάλογες καταστάσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάλευε μόνη της να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διαχείρισης, με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος.

»Τέτοιες καταστάσεις, που εύχομαι να μην ξαναζήσουμε, αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την ανάγκη αποκέντρωσης του κεντρικού κράτους με μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων προς της Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνουν πράξεις η έννοια της τοπικής διακυβέρνησης και του Δήμου – Κράτους. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως αυτή είναι η μόνη μας επιλογή αν θέλουμε να ξαναδιεκδικήσουμε ως χώρα μία αξιόλογη θέση στον σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη».

Από την πλευρά του ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη συμπαράστασή του και, όπως ενημερώνει η Ένωση, τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες σε δύσκολες ώρες και ενεργεί  αποτελεσματικά για την ανακούφιση των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet