Στις 13 Οκτωβρίου 2019 και με απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές
Αυτοδιοίκηση

Στις 13 Οκτωβρίου 2019 και με απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2019, και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, «θα προβλέπεται η αποσυσχέτιση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Η μετάθεσή τους θα γίνει μέσα από τον συγκεκριμένο νόμο για τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019».

«Είναι ευνόητο γιατί το θέλουμε αυτό και κατανοητό. Άλλο είναι το διακύβευμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλο στις κεντρικές πολιτικές εκλογές. Κι όποτε υπήρξε αυτή η ταύτιση -νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου- αλλοίωσε τον χαρακτήρα των εκλογών» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός και υποστήριξε ότι το υπάρχον εκλογικό σύστημα «έχει κλείσει τον κύκλο του».

«Από πού κι ως πού είναι δικτατορία των μειοψηφιών, η προσπάθεια να διαμορφωθούν ευρύτατες πλειοψηφικές παρατάξεις και πλειοψηφίες μέσα στους δήμους που αντιστοιχούν σε μεγάλες πλειοψηφίες μέσα στην ίδια την κοινωνία; Από πού κι ως πού πρόκειται για ένα φοβερό ευφάνταστο σχέδιο της κυβέρνησης να αλώσει τους δήμους;» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet