Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πεντέλη συμμετείχε ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πεντέλη συμμετείχε ο ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε, διά του προέδρου του Βλάση Σιώμου, στον εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Πεντέλης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο, τους Δήμους-μέλη και τους εθελοντές του.

Με την ευκαιρία της επετείου ο κ. Βλ. Σιώμος δήλωσε:

«Σήμερα γιορτάζουμε το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Γιορτάζουμε τη μεγάλη προσπάθεια των προγόνων μας να αφήσουν κληρονομιά μια Ελλάδα ελεύθερη. Τιμούμε σήμερα εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Παράλληλα γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου.

Γιορτάζουμε και τιμούμε τον αγώνα των αδούλωτων επαναστατών στην ψυχή Ελλήνων, που με αυτοθυσία, αλλά και πίστη έβαλαν στόχο να ελευθερώσουν την πατρίδα μας.

Μια πατρίδα που δοκιμάζεται ακόμα. Μια πατρίδα που, παρά τα 194 χρόνια που έχουν περάσει, εξακολουθεί να παλεύει ανάμεσα σε πλείστες τόσες χώρες του πλανήτη, αλλά κυρίως της Ευρώπης, για να βρει τον βηματισμό της. Μια πατρίδα που οι πολίτες της εξακολουθούν να προσπαθούν για το καλύτερο, ακόμη και σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία.

Η ιστορία όμως μας δείχνει τον δρόμο. Ας κρατήσουμε το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, που δεν είναι άλλο από τη φιλοπατρία, την ανάγκη για ελευθερία, αυτοδιάθεση και σωστή Δημοκρατία και ας παλέψουμε όλοι μαζί για τη δικαίωση εκείνου του αγώνα, εκείνων των προγόνων, που δε φοβήθηκαν κανένα ζυγό, καμιάς μορφής.

Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet