Στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Γ. Πατούλης

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου η οποία τελέστηκε στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών και ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος.

Ο κ. Πατούλης δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή και συνομίλησε με τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, η οποία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Ορθοδοξία μας, καθώς τιμούμε τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά.

»Σήμερα παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην Ακαδημία Πλάτωνος, που είναι μία από τις ιστορικότερες περιοχές της Αθήνας, με λαμπρό παρελθόν.

»Δυστυχώς, όμως, σήμερα δεν έχει την εικόνα που της αξίζει. Συνομιλώντας με τους κατοίκους ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και σχετίζονται με την έλλειψη υποδομών, καθαριότητας αλλά και θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια. Μία περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί πόλος έλξης τουριστών εξαιτίας και των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων, παρουσιάζει εικόνα υποβάθμισης.

»Αυτή η κατάσταση, που δυστυχώς επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, θα αλλάξει μόνο να εφαρμοστεί επιτέλους και στη χώρα μας η έννοια των μητροπολιτικών Δήμων προκειμένου να μπορούν οι τοπικές αρχές να διαχειρίζονται τα του οίκου τους. Κλειδί για την τοπική ανάπτυξη είναι η αποκέντρωση από το συγκεντρωτικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία και θέλει και μπορεί να συμβάλλει στην εθνική ανάπτυξη.

»Για εμάς στην ΚΕΔΕ αυτό είναι το ζητούμενο και η προτεραιότητά μας, προς όφελος των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών από το ακριτικό Διδυμότειχο μέχρι την Αθήνα, αναζητώντας βιώσιμες λύσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet