Στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκινούν οι επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου αιρετών σε όλη την Περιφέρεια ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7 – 9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά» και  στο οποίο  αναμένεται να τεθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 9:00 το πρωί η πρώτη συνεδριακή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis (Υγείας 2, αίθουσα ΜΙΝΩΣ ΙΙ).

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα απευθύνει καλωσόρισμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, θα ακολουθήσει συζήτηση για τις ακόλουθες δύο θεματικές ενότητες:

  • Για το νέο ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο της Επιτροπής ΕΣΠΑ Γιώργο Πατούλη.
  • Για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ειδική ενότητα συζήτησης αποτελούν τα τοπικά ζητήματα, στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν οι αιρετοί των δήμων Κρήτης.

Στις επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου θα παρουσιαστούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις των δέκα πέντε θεματικών Επιτροπών της ΚΕΔΕ και θα κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων που θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης  και των αποφάσεων του ετήσιου συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν: το ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγροτική ανάπτυξη, τις ορεινές περιοχές, θέματα παιδείας – νεολαίας, αθλητισμού, την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την τουριστική ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική, θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, ζητήματα ισότητας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα ανά περιφέρεια θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, τα οποία και αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το τακτικό συνέδριο.

Δείτε το Πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης στο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet