Στο 1ο Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στο 1ο Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ομιλία στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού που ξεκίνησε στην Μαρίνα Αλίμου Αττικής πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Το φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Απριλίου, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ και τη MACT MEDIA Group.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος επισήμανε: «Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης που γιγαντώθηκε χάρη κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει ο κλάδος. Για εμάς, στην ΚΕΔΕ, ο θεματικός τουρισμός όπως είναι ο θαλάσσιος, αλλά και ο τουρισμός υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της δραστηριότητας που εδώ και καιρό με προσεκτικές κινήσεις ξεδιπλώνουμε. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης η οποία θα συμβάλει στην εθνική αναγέννηση της χώρας».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι η Ελλάδα παραδοσιακά είναι ταυτισμένη με τη θάλασσα. «Η ναυτοσύνη και ο εφοπλισμός ταξιδεύουν τη φήμη της χώρας μας σε όλον τον κόσμο. Και αυτό, πέρα από την οικονομική του διάσταση, έχει και τη σημασία του σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους διοργανωτές τόνισε ότι «μέσα από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη γνωριμία των νησιών και των παράλιων περιοχών της χώρας ενδυναμώνοντας τις τοπικές οικονομίες, πράγμα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση επικροτεί».

Στη συνέχεια κατέστησε σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όσα και ό,τι χρειάζεται ο κλάδος τους.

«Αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση. Είναι δέσμευση. Γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και που αδικούν έναν κλάδο σημαντικό για τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι «η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ιδιωτική πρωτοβουλία σε επενδυτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το κράτος οφείλει να έχει μεν παρεμβατικό ρόλο, αλλά μέριμνά του πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που το ίδιο ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία διαθέτει».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει και, όπου της δίνεται η δυνατότητα, ενισχύει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π.  Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρο, Δ. Χατζιδάκης, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Κ. Τσεγάς, εκπρόσωποι των δημοσίων φορέων, των τοπικών αυτοδιοικητικών Αρχών, επαγγελματικών φορέων και οργανώσεων, καθώς και επαγγελματίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet