Στο 2ο Δημοτικό Πεντέλης συνεχίσθηκε η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίηση από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Στο 2ο Δημοτικό Πεντέλης συνεχίσθηκε η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίηση από τον ΣΠΑΠ

Συνεχίστηκε με την 3η δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, η σειρά των Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – μελών του που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Βασικός σκοπός των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές των δημοτικών κυρίως σχολείων χρήσιμους τρόπους για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Μετά τις δύο πρώτες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης, το πρόγραμμα συνεχίσθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Στο σημερινό σεμινάριο συμμετείχαν οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου. Με την έναρξη του εργαστηρίου οι μαθητές παρακολούθησαν μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση που σκοπό είχε να εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Μετά το τέλος της παρουσίασης και στο πλαίσιο της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος, λειτούργησαν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις  και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – μελών του Συνδέσμου, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να ζήσουν μαζί μας την εμπειρία της μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης καθημερινών οικιακών υλικών.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης με την 3η δράση της σειράς Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες.

»Προσπαθούμε να δείξουμε με απλό τρόπο στα παιδιά τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, αλλά κυρίως της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε. Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

»Παράλληλα, προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά τις θετικές επιπτώσεις που έχει η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση υλικών στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος γενικά, αλλά και ειδικά του δικού μας Πεντελικού περιβάλλοντος.

»Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την προθυμία, τον ζήλο και την ιδιαίτερη επιδεξιότητα που επέδειξαν, τους γονείς για την υποστήριξη τους. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, ιδιαίτερα τη διευθύντρια, Ελένη Ζευκυλή και την υποδιευθύντρια, Χριστίνα Σούφη, για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet