Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων η ΚΕΔΕ

Στον Δήμο της Λάρας, στο Μαρόκο, πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Φόρουμ Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων. Στο επίκεντρο του φόρουμ βρέθηκαν τρέχοντα ζητήματα, όπως η βιώσιμη πολιτιστική κληρονομιά, οι χρηματοδοτικές πηγές ως πεδίο ανταλλαγής διεθνών εμπειριών, καθώς και τα σχέδια ενίσχυσης της υλικής και άυλης κληρονομιάς.

Την ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπησε ο α’ αντιπρόεδρος και δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «αποδεχθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του δημάρχου του Δήμου Σεφχάουεν και προέδρου του Μεσογειακού Δικτύου Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μοχάμεντ Σεφιάνι, προκειμένου να συμμετάσχουμε στο φόρουμ, καθώς, μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με τους γείτονές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να θωρακιστεί η πολιτιστική κληρονομιά στη λεκάνη της Μεσογείου».

Από την πλευρά του, ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης επεσήμανε ότι: «Στόχος μας δεν είναι μόνο να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και να ενισχύσουμε την ανάδειξή της, γεγονός που θα αποτελέσει με τη σειρά του μια σημαντική συνιστώσα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Συμμετέχουμε σε αυτό το φόρουμ γνωρίζοντας ότι η Μεσόγειος μας ενώνει, είναι η θάλασσα των πολιτισμών».

Το 5ο Διεθνές Φόρουμ Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων πραγματοποιήθηκε 27 -29 Απριλίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet