Συλλυπητήρια δήλωση προέδρου ΠΕΔΑ για τον Ταξιάρχη Παπαντώνη
Αυτοδιοίκηση

Συλλυπητήρια δήλωση προέδρου ΠΕΔΑ για τον Ταξιάρχη Παπαντώνη

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Ταξιάρχη Παπαντώνη, ο οποίος για 24 συνεχόμενα χρόνια διετέλεσε δήμαρχος Μοσχάτου, έκανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργος Ιωακειμίδης, δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

«Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης τίμησε την Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας για 24 χρόνια το Μοσχάτο ως δήμαρχος. Διακρίθηκε για το ήθος του, το δημιουργικό πνεύμα του, την αποτελεσματικότητά του και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης που αγάπησε και με συνέπεια υπηρέτησε όσο κανείς άλλος.

»Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την οποία οι μνήμες είναι ανεξίτηλες, αλλά και καθοδηγητικές για όσους υπηρετούν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον την αυτοδιοικητική κοινότητα της Αττικής.

»Στα πολυσήμαντα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ταξιάρχη Παπαντώνη η συνεπής προσήλωσή του στις αρχές της Δημοκρατίας, για τις οποίες διώχθηκε στη διάρκεια της διδακτορίας και φυλακίστηκε, με απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου, η πίστη του στη χρησιμότητα του διαλόγου και η σεμνότητα του χαρακτήρα του.

»Θέλω, τέλος, να σταθώ με λίγα λόγια και στη συμβολή του Ταξιάρχη Παπαντώνη στη λειτουργία της ΠΕΔΑ (πρώην ΤΕΔΚΝΑ), με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. Η επεξεργασμένη σκέψη του και ο νηφάλιος λόγος του συνέβαλαν πολλές φορές στην άμβλυνση των αντιθέσεων και στη λήψη συναινετικών αποφάσεων για αυτοδιοικητικά ζητήματα κρίσιμου χαρακτήρα.

»Για την πολυσήμαντη αυτοδιοικητική διαδρομή του, η Ένωση Δημάρχων Αττικής, από κοινού με την ΠΕΔΑ, τον τίμησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ως ελάχιστη απόδοση τιμής στον άνθρωπο που κόσμησε με την εν γένει προσωπικότητά του και επί 24 χρόνια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Αύριο, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 14:30, θα τον αποχαιρετίσουμε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, στο Μοσχάτο.

»Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και εμού προσωπικά, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet