Συμμετοχή ΣΒΑΠ σε ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SISMA»
Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή ΣΒΑΠ σε ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SISMA»

Τις ενέργειες του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του ΣΒΑΠ, Παύλος Καμάρας, σε ημερίδα με τίτλο «Ενεργειακή Ανακαίνιση Δημοσίων Κτηρίων – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος «SISMA», στο οποίο το ΚΑΠΕ είναι εταίρος και ο ΣΒΑΠ μετέχει ως υποστηρικτής.

Το πρόγραμμα «SISMA» («INTERREG») αφορά στη δημιουργία ενός θεσμικού εργαλείου, με τη συμβολή των εταίρων φορέων από Ιταλία, Σλοβενία και άλλες χώρες, που στόχο έχει την υποστήριξη για τη χρηματοδότηση επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στα δημόσια κτήρια.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν, από εξειδικευμένους τεχνοκράτες, καλές πρακτικές από χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη, από διάφορα προγράμματα όπως «IMPULSE», «ENERFUND» κ.ά., όπως και το έργο «EMPOWERING» που αφορά στην ενδυνάμωση των δημοτικών Αρχών στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για τη βιώσιμη ενέργεια.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet