Συμμετοχή ΣΠΑΠ σε δενδροφύτευση του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ν. Μάκρης
Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή ΣΠΑΠ σε δενδροφύτευση του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ν. Μάκρης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε, με διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης, στο δασάκι «Μαριλίζα Μπακατσιά» -προστατευόμενη περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής- στους πρόποδες του Πεντελικού, με τη συνδρομή του Δασαρχείου Πεντέλης, του ΣΠΑΠ και του Δήμου Μαραθώνα.

Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ συνέδραμαν τη δράση τροφοδοτώντας τους παρισταμένους με τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά και ποτίζοντας τα μικρά δενδράκια που φυτεύτηκαν.

Στη δράση παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, Αιμίλιος Ρεΐσογλου, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Γιώργος Ζούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Κώστας Λάσκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός και Αλέξανδρος Σόμογλου, ο πρόεδρος, Ισίδωρος Μέξης και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, ο προϊστάμενος Καθαριότητας του Δήμου Μαραθώνα, Βασίλης Μάζης, δάσκαλοι του Σχολείου και πλήθος μαθητών με τους γονείς τους.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε μία αξιόλογη δράση που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στη διαφύλαξη, την προστασία και την αναδημιουργία της φύσης που τους περιβάλλει. Για ακόμη μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη του αισθήματος εθελοντισμού και προσφοράς αποτελεί το κλειδί για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.  Όλη αυτή η σημερινή εθελοντική ανταπόκριση των μαθητών και τον γονέων τους αξίζει θερμά συγχαρητήρια και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε και τις δικές μας προσπάθειες.

»Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής που έχουν υιοθετήσει αυτό το τμήμα δάσους στους πρόποδες του Πεντελικού, που το προσέχουν και το φροντίζουν. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στο Δασαρχείο και τον Δήμο Μαραθώνα που συμμετείχαν ενεργά και αποφασιστικά σε αυτή τη δράση που εύχομαι στο μέλλον να βρει μιμητές.

»Όσον αφορά στον ΣΠΑΠ, θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να βοηθούμε στις δράσεις που γίνονται με στόχο την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού Όρους σε κάθε Δήμο – μέλος μας. Οι δικές μας δράσεις αναδάσωσης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση το φθινόπωρο, ωστόσο η δραστηριότητα του Συνδέσμου μας θα συνεχιστεί το καλοκαίρι με ποτίσματα των περιοχών που αναδασώθηκαν τον χειμώνα, με κοπή ξερών χόρτων, με διάνοιξη δασικών δρόμων και φυσικά με πυροφύλαξη, με άλλα λόγια θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί, μαζί με την κοινωνία, για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet