Συμφωνία χρηματοδότησης έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Αυτοδιοίκηση

Συμφωνία χρηματοδότησης έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα τη χρηματοδότηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής ο προϊστάμενος ΕΥΔ Ε.Π., Δημήτριος Δρόσης και ο προϊστάμενος Μονάδας Α ΕΥΔ Ε.Π., Άγγελος Σπηλιώτης, καθώς και οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, Παπάγου -Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, καθώς και ο αναπληρωτής δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, εκ μέρους των δήμων που συμμετέχουν στην «Αστική Αρχή» για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» (ΜΕΑΠ) της Αττικής.

Στη συνάντηση μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, η χρηματοδότηση συνολικά του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» (ΣΒΑΑ) για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της περιοχής με όρους κοινωνικούς, όπως αύξηση της απασχόλησης, αλλά και βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών με την ταυτόχρονη και παράλληλη διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Εντός του επόμενου δεκαημέρου και με τη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών (υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιφέρεια Αττικής, ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής, και Δήμοι που συμμετέχουν στην Αστική Αρχή), θα γίνει εξειδίκευση των Έργων που θα χρηματοδοτηθούν και θα οριστικοποιηθούν οι πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ: ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014- 2020 και Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Εθνικοί Πόροι: ΠΔΕ και ίδιοι πόροι Περιφέρειας), οι διαδικασίες, το πλαίσιο χρηματοδότησης και οργανωτικά ζητήματα διακυβέρνησης της Ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τη χρηματοδότηση συνολικά του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, καθώς, όπως είπε, «η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας επενδύσεων σε υποδομές θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και θα συμβάλει τόσο στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης όλων των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «με σύνθεση και σύμπραξη δυνάμεων ο πυλώνας της Αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet