Συνάντηση για το Επισιτιστικό των εταίρων της “Σύμπραξης Βόρειου Τομέα”
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση για το Επισιτιστικό των εταίρων της “Σύμπραξης Βόρειου Τομέα”

Το οργανωτικό πλαίσιο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με τους κοινωνικούς εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά  τη συμμετοχή του στη πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Στον διάλογο που διημείφθη με τους εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  ο κ. Γ. Πατούλης ανέφερε ότι για το 2015 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 τον διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες”. “Η αρχή ΄αποφασίζουμε παγκόσμια, εφαρμόζουμε εγγύτερα΄ πρέπει να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς δράσης» υπογράμμισε  ο κ. Γ. Πατούλης.

Στην ενημερωτική συνάντηση, στην οποία οι Κοινωνικοί Εταίροι της Σύμπραξης κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, συμμετείχαν:

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καπέτας και ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης.

Επίσης παρέστησαν ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Πεντέλης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η δ/ντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεντέλης Παναγιώτα Κουλάκου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Παπάγου-Χολαργού Βίκυ Νικάκη, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού Κατερίνα Γκούμα και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης  η κα Μαρία Ντούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet