Συνάντηση Γ. Πατούλη με δημάρχους της ΠΕΔ Ηπείρου
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Γ. Πατούλη με δημάρχους της ΠΕΔ Ηπείρου

Με δημάρχους της ΠΕΔ Ηπείρου συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με όλες τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παριστάμενους για τις τελευταίες πρωτοβουλίες που πήρε η Ένωση και τις επαφές που έγιναν με διάφορους υπουργούς, με στόχο την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει:

  • για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων από την Πολιτεία και την ανάγκη να μην υπάρξει καμία νέα περικοπή πόρων,
  • για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού,
  • τη δημιουργία ειδικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έργα Δήμων,
  • το ζήτημα της εφαρμογής ενός νέου κι αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού των ΟΤΑ,
  • την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ,που εξασφάλισε 32.000 θέσεις εργασίας για τους ΟΤΑ όλης της χώρας,
  • την πρόταση της ΚΕΔΕ να υπάρξει πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη γενικών γραμματέων σε όλους τους Δήμους, ειδικών συμβούλων και συνεργατών, καθώς και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των δημοτικών συμβούλων “Καλλικρατικών” Δήμων
  • τη λήψη μέτρων και πολιτικών για την ουσιαστική ενίσχυση των Δήμων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας κ.λπ.

Στη συνάντηση, ανάμεσα σε άλλους, παρευρέθησαν ο πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Λώλος Ιωάννης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μπέγκας Θωμάς, ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Σεντελές Ιωάννης, ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Μίγδος Περικλής, ο δήμαρχος Ζίτσας Πλιάκος Μιχαήλ, ο δήμαρχος Ζαγορίου Σπύρου Βασίλειος, ο δήμαρχος Κόνιτσας Παπασπύρου Ανδρέας, ο δήμαρχος Μετσόβου Τζαφέας Κων/νος, ο δήμαρχος Πάργας Νάστου Αντώνιος, ο δήμαρχος Άρτας Τσιρογιάννης Χρήστος, ο δήμαρχος Ζήρου Καλατζής Νικόλαος, ο δήμαρχος Φιλιατών Παππάς Σπυρίδων και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Γκίκας Γρηγόριος, Βλέτσας Βασίλειος, Παπάζογλου Χαράλαμπος, Τζουμάνης Φίλιππος, Παπαδιώτης Γεώργιος, Νάτσης Λάζαρος.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Γ. Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της Περιφέρειας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΚΕΔΕ. Αυτό το ενδιαφέρον αποδεικνύεται έμπρακτα από τη σημερινή μου παρουσία σήμερα εδώ, στην έδρα της φτωχότερης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. Περιφέρειας της χώρας μας, για να ενημερώσω καταρχήν τους δημάρχους για μια σειρά ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως Ένωση για την επίλυση μιας σειράς κρίσιμων ζητημάτων που μας αφορούν. Οι επαφές μας θα συνεχιστούν και με τις ΠΕΔ όλης της χώρας.

Στόχος μας είναι η συγκρότησης ενός ενιαίου αυτοδιοικητικού μετώπου, το οποίο θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.Η Αυτοδιοίκηση προχωρά ενωμένη μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet