Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Ένωσης Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Ένωσης Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης

Συνάντηση στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 ο πρόεδρος της Ένωσης, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον ομόλογό του από την Ένωση Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης (APLA), Ghassan W. Shakaa, δήμαρχο Nablus. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, πρέσβης Marwan Toubassi.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και παλαιστινιακών πόλεων αλλά και γενικότερα μεταξύ των δύο συλλογικών θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόθεση όλων αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η αξιοποίηση καλών πρακτικών, αμφοτέρων, σε ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η παιδεία και η υγεία.

Και τα δύο μέρη τόνισαν τις βαθιές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών, όπως επίσης και τη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η «διπλωματία των πολιτών» στην επίλυση δύσκολων και μακροχρόνιων προβλημάτων. Εν προκειμένω, η παλαιστινιακή πλευρά χαιρέτισε τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Πατούλης και με παράγοντες της Ισραηλινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλώντας τον να αποτελέσει μια ακόμα «γέφυρα» μεταξύ των δύο πλευρών.

Με τη σειρά του, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σημαντική τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, τόσο των κεντρικών πολιτικών ηγεσιών όσο και των τοπικών αυτοδιοικήσεων, όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο όσο η επίλυση μακροχρόνιων και επιζήμιων για τους λαούς προβλημάτων». Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνδυασμό με την πολιτική εξωστρέφειας που ακολουθεί η ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω καλλιέργεια των καλών τους σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet