Συνάντηση εργασίας προέδρου ΠΕΔΑ – δημάρχου Κρωπίας
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση εργασίας προέδρου ΠΕΔΑ – δημάρχου Κρωπίας

Τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, επισκέφθηκε στο δημαρχείο της πόλης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργος Ιωακειμίδης, στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης για τοπικά και γενικότερα αυτοδιοικητικά ζητήματα, εν όψει και των εξελίξεων που θα προκύψουν από τη γνωστοποίηση, εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, του νομοσχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Δ. Κιούσης αναφέρθηκε στην έλλειψη βασικών υποδομών, όπως η αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων, τα δίκτυα ύδρευσης και τα σχολικά κτήρια, για την επίλυση των οποίων καταβάλλεται συστηματική πολύχρονη προσπάθεια με πολλές αντιξοότητες συμπεριλαμβανομένης της γραφειοκρατίας που εξακολουθεί, όπως ειπώθηκε, να χαρακτηρίζει τη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης, κυρίως της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Κρωπίας στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής τόνισε ότι «πήραμε αρκετές υποσχέσεις και θέλω να ελπίζω ότι κάποια πράγματα θα επιλυθούν στο άμεσο μέλλον».

Ο κ. Δ. Κιούσης εξέφρασε στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ την ικανοποίησή του για «τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα αυτές με τις συναντήσεις των δημάρχων της Αττικής με τους υπουργούς και την απευθείας ακρόαση και συζήτηση των προβλημάτων των Δήμων τους».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γ. Ιωακειμίδης. έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Κρωπίας την προσωπική συνδρομή του στην αντιμετώπιση κάποιων ανεπίλυτων μέχρι σήμερα προβλημάτων, επιβαρυμένων από το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο και παράλληλα τον ενημέρωσε για μια σειρά προγραμματισμένων πρωτοβουλιών σε σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργικότητας των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet