Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔE (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, τον αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήση και Σ. Δανιηλίδη, καθώς και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Π. Ρήγας, γ.γ. της Κ.Ο. του κόμματος, Δ. Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου και Γ. Ιωαννίδης, γ.γ. υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρουσίασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με στοιχεία, τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία οικονομικών πλεονασμάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει πλέον καμία νέα περικοπή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, ζήτησε εκ μέρους της ΚΕΔΕ τη στήριξη του για την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, η δημιουργία ειδικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ, με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έργα Δήμων κ.λπ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος αναγνώρισε τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας και υποσχέθηκε να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της ΚΕΔΕ που αφορά στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, καθώς και τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για τους Δήμους από το ΕΣΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet