Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών για το ν/σ «Κλεισθένης Ι»
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών για το ν/σ «Κλεισθένης Ι»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μέλη του προεδρείου και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που τους απηύθυνε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών στις 9 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018.

Αντικείμενο της θα είναι οι προτάσεις και οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Με αφορμή την πρόσκληση και την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Κρίνουμε ως θετική την πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

»Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας διαφαίνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση έχουν την πρόθεση και τη διάθεση να συζητήσουν και να προβούν σε αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

»Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στον θεσμό που υπηρετούμε, θα προσέλθουμε στη συνάντηση με την ελπίδα να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης. Προσδοκούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις μας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης και όχι την προώθηση ενός μοντέλου ετεροδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για μία μεταρρύθμιση ουσίας προς όφελος του θεσμού και της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet