Συνάντηση ΚΕΔΕ & Ύπατης Αρμοστείας με θέμα τη στέγαση προσφύγων
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση ΚΕΔΕ & Ύπατης Αρμοστείας με θέμα τη στέγαση προσφύγων

Την ανάγκη συντονισμού και συστηματικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ύπατης Αρμοστείας προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Δήμων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Σ. Παπασπυρόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων που έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία, το οποίο μετράει ήδη 2 χρόνια εφαρμογής.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος της ΚΕΔΕ με την Ύπατη Αρμοστεία με τη συμμετοχή και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως ένας ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

«Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο πλέον για πειραματισμούς. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και σοβαρότητα για την ορθή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, και από τις δύο πλευρές ότι με δεδομένο την περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των δήμων εξαιτίας των συνεχών περικοπών, είναι αναγκαία μία επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet