Συνάντηση κοινωνικών συμπράξεων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση κοινωνικών συμπράξεων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στην πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ των Κοινωνικών Συμπράξεων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και τέθηκαν σε αυτήν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες, αφού άλλωστε πληρούν μία σειρά από κριτήρια όπως την “εγγύτητα”, τη “συμπληρωματικότητα”, την “ιδιαιτερότητα” και την “αποκέντρωση”».

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες υλοποίησης, με στόχο τη στήριξη χιλιάδων πολιτών που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Οι ΟΤΑ α΄ βαθμού, σημειώθηκε στη συνάντηση, «θα συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην επιτυχία του προγράμματος, αφού διαθέτουν ένα μόνιμο δίκτυο Κοινωνικών Δομών και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αντικειμενική και συνεχή καταγραφή των ωφελουμένων».

Επιπλέον, ως προς την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, «οι ΟΤΑ α΄ βαθμού μπορούν να αξιοποιούν και να συνεργάζονται με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα κοινωνικά δίκτυα, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση ενός “κοινωνικού πλέγματος” στήριξης και προστασίας ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (π.χ. Εκκλησία, Σύλλογοι Γονέων, Ιατρικοί Σύλλογοι, Δίκτυα, Εθελοντές κ.ά.)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet