Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητεί άμεσα η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητεί άμεσα η ΚΕΔΕ

Να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων δήμων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

Σε σημερινή (σ.σ. 22 Απριλίου 2015) πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρίστατο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, υπήρξε δημόσια ομολογία του αν. υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα ότι το Κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. Για τον λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δημόσια αυτή ομολογία του υπουργού μάς προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται «οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια», πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλους και όλα.

Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε ως ΚΕΔΕ άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στον βαθμό που μας αναλογεί, στην εθνική προσπάθεια.

Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης. Κι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μια ακόμη φορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet