Συνάντηση… οικολογικού περιεχομένου μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη και Νίκου Χιωτάκη
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνάντηση… οικολογικού περιεχομένου μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη και Νίκου Χιωτάκη

Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης ο κ. Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερη φροντίδα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προσωπικά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης για την προστασία του Περιβάλλοντος, οι οποίες είναι και στο σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης του ΕΟΑΝ.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η αναγκαιότητα του περιορισμού των πλαστικών υλικών και σκευών στη καθημερινότητα των πολιτών για τον περιορισμό της ρύπανσης των θαλασσών, η διάδοση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης σε κάθε δραστηριότητα, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση Συμποσίου για το Περιβάλλον τον επόμενο χρόνο.

Ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι και θα παραμείνει η πρώτη Εκκλησία η οποία ανέδειξε «την πνευματικήν και ηθικήν διάσταση του οικολογικού προβλήματος και το οικολογικό της χριστιανικής πίστης».

Ο κ. Νίκος Χιωτάκης σημείωσε, από την πλευρά του, ότι στους στρατηγικούς στόχους του ΕΟΑΝ -μεταξύ των οποίων είναι η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των ενδιαφερομένων μερών για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, η μείωση δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης- έχει ιδιαίτερη σημασία η συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις ευχές και τα αναμνηστικά δώρα του Οικουμενικού Πατριάρχη ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ ανταπέδωσε με την αναμνηστική τσάντα πολλαπλών χρήσεων, η οποία αντικατέστησε την πλαστική μιας χρήσεως για τις αγορές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet