Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμαρουσίου,  Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Θεόδωρο Κόντε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρόντος του δημάρχου της Μήλου και προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Γεράσιμου Δαμουλάκη, στα γραφεία της Ένωσης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν και να κατατεθούν οι απόψεις εκ μέρους των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας για τη βελτίωση των υποδομών στους λιμένες της επικράτειας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών που διακινούνται με κρουαζιερόπλοια.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την ανάγκη αναβάθμισης της λιμενικής υποδομής σε όλους τους τουριστικούς λιμένες και κυρίως του νησιωτικού χώρου, ώστε να παρέχεται η καλύτερη εξυπηρέτηση στους διακινούμενους επισκέπτες, παράγων ο οποίος θα δημιουργήσει και κίνητρα προσέλκυσης περισσότερων πλοίων, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσέγγισης και γενικότερα της Εθνικής Οικονομίας». Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων, υποστηρίζοντας την προσπάθειά τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας».

Ειδικότερα ο δήμαρχος Μήλου αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ άλλων στις προωθούμενες διαδικασίες που έχουν αναληφθεί για τη βελτίωση του  λιμένα της Μήλου και τη διευκόλυνση της παραμονής των κρουαζιερόπλοιων εκεί.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας αναφέρθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στις προσπάθειες που γίνονται για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τη δημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και την ανάγκη τήρησης σταθερής πολιτικής στις εκάστοτε νέες ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ και του δημάρχου της Μήλου να υπάρξει αυτή η συνάντηση που συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και στη μεταφορά εμπειριών από τους χρήστες προς τους φορείς που διαχειρίζονται τους λιμένες».

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, όπως αναφέρεται, οι συναντήσεις αυτές να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ανταλλάσσονται απόψεις και να γίνονται γνωστά τα στοιχεία που αφορούν στην κίνηση, καθώς και οι εξελίξεις που έχουν σχέση με τα καταρτιζόμενα από τις διαχειρίστριες εταιρείες προγράμματα δρομολογίων των πλοίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet