Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον επικεφαλής της SRSS
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον επικεφαλής της SRSS

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS), Daniele Dotto.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα του εσωτερικού ελέγχου στους Δήμους, με ιδιαίτερη αναφορά στον προληπτικό έλεγχο, με τον κ. Πατούλη να τους χαρακτηρίζει απαραίτητους για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας της οικονομικής διαχείρισης. Ωστόσο, όπως επισήμανε κατά τη συζήτηση, «η νομοθέτηση και η συγκρότηση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους Δήμους δεν μπορεί να γίνει “από τα πάνω”, ερήμην των Δήμων και των συλλογικών οργάνων τους».

Από την πλευρά του ο κ. Dotto υπογράμμισε την ωριμότητα που δείχνει η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συγκεκριμένο ζήτημα και πρόσθεσε ότι η συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην χρηστή άσκηση τοπικής διοίκησης είναι ουσιαστική. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να συνεχιστεί η μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία με στόχο την εδραίωση των βέλτιστων αποτελεσμάτων και πρακτικών στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης και ο κ. Dotto συνηγόρησαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στην ανάγκη να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό των επόμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση νευραλγικών έργων προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εστίασε στην ανάγκη διεύρυνσης και ενίσχυσης της εκπαίδευσης του προσωπικού της Αυτοδιοίκησης με βασικό προσανατολισμό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τον κ. Dotto να διερευνήσει τρόπους χρηματοδότησης για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες θα απευθύνονται σε υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στο προσωπικό των Δήμων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές των Δήμων, τον εσωτερικό έλεγχο, αλλά και την κατάρτιση του προσωπικού της Αυτοδιοίκησης.

»Στο πρόσωπο του κ. Dotto βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε με μία σειρά πρωτοβουλιών την τοπική ανάπτυξη, η οποία αποτελεί βασική προυπόθεση για την εθνική ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία με στόχο να καταστήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet