Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, με τον δήμαρχο Λάρνακας και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Α. Βύρα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Με δεδομένο τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που ενώνουν τον ελληνικό με τον κυπριακό λαό, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Αττικής με την Ένωση Δήμων Κύπρου, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και της ισχυροποίησης των τοπικών κοινωνιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επικείμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση στην Κύπρο, ο κ. Βύρας υπογράμμισε στον κ. Πατούλη τη χρησιμότητα υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών από τη χώρα μας, εξαιτίας της εμπειρίας που υπάρχει από τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε στην ανάγκη διατήρησης μίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας με την αυτοδιοικητική Ένωση της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι, με δεδομένο ότι και στη χώρα μας επίκειται διοικητική μεταρρύθμιση, είναι ιδιαίτερα γόνιμο και εποικοδομητικό να δρομολογηθεί μία αγαστή συνεργασία με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Βύρας προσκάλεσε τον κ. Πατούλη να παραβρεθεί στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τον κάλεσε να παρακολουθήσει τις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Α. Βύρα, είχαμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από γόνιμες αυτοδιοικητικές συνέργειες και από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

»Με τον κυπριακό λαό μας συνδέουν διαχρονικά σχέσεις αδελφοσύνης και πάνω σε αυτές θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Αυτοδιοίκηση. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον κ. Βύρα για τη στήριξή του στη διαδικασία εκλογής μου ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης. Υπήρξε πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας.

»Συμφωνήσαμε και συγκλίναμε απολύτως στην άποψη πως, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που δρομολογείται και στις δύο χώρες, απαιτείται να προταχθεί από κοινού ο κεντρικός στόχος που είναι η αποκέντρωση από το συγκεντρωτικό κράτος, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως πρόκειται για τη μοναδική επιλογή εάν επιθυμούμε να κατακτήσουμε τον πολυπόθητο στόχο της ανάπτυξης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet