Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών

Οι δυνατότητες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γεώργιο Χατζηνικολάου.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη

Οι δύο πλευρές, αφού συζήτησαν για τις εξελίξεις και τις προοπτικές των Ελληνικών Τραπεζών και της Ελληνικής Οικονομίας, αναφέρθηκαν στο θέμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα, αλλά και στο φλέγον ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης συζήτησε με τον κ. Χατζηνικολάου για τις δυνατότητες των εμπορικών τραπεζών στη χορήγηση νέων δανείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Πειραιώς και πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου και τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Χαρούλα Απαλαγάκη.

»Στο πλαίσιο αυτή της συζήτησης ενημερώθηκα για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους και για την προοπτική δημιουργίας ενός ειδικού τμήματος “δεξαμενής σκέψης” τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και στην περιφέρεια Αττικής.

»Βασική αποστολή αυτού του τμήματος θα είναι η εκπόνηση  προτάσεων για έργα –μελέτες που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και ειδικά δήμους που υστερούν στην απορρόφηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλίων και άλλων ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.

»Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών έργων, είναι εθνική υπόθεση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής δεν αξιοποίησε επαρκώς χρηματοδοτικά εργαλεία στερώντας από την Αττική κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

»Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των ρυθμών εκπόνησης και υλοποίησης μελετών χρειάζεται να είναι στις βασικές προτεραιότητες μας. Όλοι μαζί εργαζόμαστε να γίνει πράξη η οικονομική η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της χώρας.

»Η ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες με στόχο την υλοποίηση σχεδίων με αναπτυξιακή προοπτική χρειάζεται να είναι βασική προτεραιότητα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψή που είχε ο Γ. Πατούλης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet