Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών

Τις δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας και συμπόρευσης των ιδιωτικών με τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, συζήτησε η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων – Μικρών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ότι «όλοι είμαστε ευαίσθητοι όταν πρόκειται για παιδιά» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών σε κοινά προβλήματα και αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση».

Η αντιπροσωπεία της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ κατέθεσε προτάσεις και για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2014 – 2020.

Μεταξύ άλλων πρότεινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο δράσης, στη διασφάλιση των χρημάτων του Προγράμματος ΕΣΠΑ, να αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ μητέρες που λαμβάνουν επίδομα Παιδικού Σταθμού από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και να υπάγονται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά σειρά προτεραιότητας εργαζόμενες ωφελούμενες μητέρες, άνεργες μητέρες και μητέρες που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έχουν υποστεί σημαντική μείωση των αποδοχών τους».

Επιπλέον η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, καθώς δεν έχουν τακτοποιηθεί εδώ και ένα οκτάμηνο οι οικονομικές εκκρεμότητες όσων σταθμών συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ να προσκληθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατεθήκαν.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου στα γραφεία της ΚΕΔΕ και συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, η διευθύντρια Επεξεργασίας & Σχεδιασμού Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα, η πρόεδρος της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ Χαρά Σελλη, η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Πρωτόπαππα και η νομική σύμβουλος Σοφία Κοντέα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet