Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης στις 9/10
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης στις 9/10

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), θα βρεθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή στο θέμα της κατάτμησης πιστώσεων.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ζητεί όμοιες ή ομοειδείς δαπάνες να εγγράφονται σε ξεχωριστές πιστώσεις κατά ειδικό φορέα και ΚΑΕ στους προϋπολογισμούς των Δήμων και να εκτελούνται αυτοτελώς έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες εφόσον αυτές αφορούν σε διαφορετικές δημοτικές ή τοπικές κοινότητες.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά της, δεν θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν οι προϋπολογισμοί σε ότι αφορά στην εκτέλεση μικρών έργων, όπως ενημερώνει μέσω σχετικής ανακοίνωσής της.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο ζήτημα των νέων περικοπών εσόδων που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν και θέματα που αφορούν στην περικοπή πόρων, στις μειώσεις εσόδων μέσων των ΚΑΠ, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό ρόλο των δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet