Συνάντηση τομέων δράσης του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά για την ασφάλεια και τον πολιτισμό
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση τομέων δράσης του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά για την ασφάλεια και τον πολιτισμό

Με τα μέλη των τομέων δράσης για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίζει όπου είναι απαραίτητο τις αστυνομικές δομές της επικράτειάς του, να προωθήσει τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας τοξικομανών, δράσεις εθελοντισμού και ενέργειες πρόληψης του εγκλήματος. Παράλληλα, συζήτηση έγινε για τον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας στην πρόληψη της παραβατικότητας.

Στον τομέα δράσης του Πολιτισμού παρουσιάσθηκαν οι επιτροπές του τομέα και οι συντελεστές τους. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο παραγωγής πολιτισμού και την ανάδειξή του, αλλά και στο πώς η Αθήνα μπορεί να προβάλλει το πολιτιστικό της πλεονέκτημα, το οποίο θα συνδέεται με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο πρόεδρος του Ομίλου αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Η Αθήνα θα πρέπει να μετατραπεί σε μητροπολιτικό κέντρο, με τις απαιτούμενες αρμοδιότητες, ώστε να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον συντονισμό της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Η Αθήνα μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωτεύουσα πολιτισμού, ένα απέραντο εργαστήριο ανάδειξης της καλλιτεχνικής έκφρασης. Στόχος μας είναι, μέσα από τη λειτουργία των τομέων δράσεων του Ομίλου, να παρουσιάσουμε ένα πλάνο ενεργειών και πρωτοβουλιών ώστε να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet