Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Οδησσού
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Οδησσού

Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τον ελληνικό με τον ουκρανικό λαό επιβεβαίωσαν σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με τον δήμαρχο Οδησσού, Gennadiy Trukhanov, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ένωσης.

Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες ο αντιδήμαρχος Οδησσού Pavel Vugelman και ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γ. Κρεμλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών, για τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών και συνεργειών, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε, όπως ενημερώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το επιχειρείν, αλλά και ο τουρισμός, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, ο οποίος αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και στις δύο χώρες.

Ο κ. Πατούλης, επικαλούμενος το συναισθηματικό δέσιμο με την πόλη της Οδησσού εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας του ελληνικού στοιχείου, αλλά και της φιλοξενίας στην πόλη της Φιλικής Εταιρείας, επισήμανε στον κ. Trukhanov ότι «Αθήνα και Οδησσός είναι δύο πόλεις που τους ενώνουν πολλά» και πρόσθεσε ότι θα βαδίσουν μαζί σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οδησσού ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία με αιχμή την αποκέντρωση και του εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί με την ελληνική Αυτοδιοίκηση για την προώθηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο. Παράλληλα, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Οδησσό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον δήμαρχο Οδησσού είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γόνιμες ιδέες και προτάσεις συνεργασίας με στόχο να ισχυροποιηθεί ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες και να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης των εθνικών οικονομιών.

»Σε αυτή την κατεύθυνση και εξετάσαμε τη δρομολόγηση κοινών δράσεων σε τομείς όπως το επιχειρείν, αλλά και ο Τουρισμός Υγείας, ο οποίος αναπτύσσεται ταχέως και στην Οδησσό με στόχο να καταστεί και στις δύο χώρες βραχίονας ανάπτυξης και διεύρυνσης των προοπτικών των τοπικών κοινωνιών.

»Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως η δύναμη της Αυτοδιοίκησης είναι οι συνεργασίες. Με την πόλη της Οδησσού μας ενώνουν πολλά. Η πολυπληθής παρουσία των Ελλήνων στην πόλη είναι για εμάς πηγή έμπνευσης, αισιοδοξίας και προοπτικής.

»Η ΚΕΔΕ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών».

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet