Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΤΑ Α.Ε. με τον υπουργό Ν. Βούτση
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΤΑ Α.Ε. με τον υπουργό Ν. Βούτση

Με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΤΑ Α.Ε. (Πληροφόρηση- Επιμόρφωση- Τοπική Ανάπτυξη) Νίκος Χιωτάκης, με σκοπό να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν στην εταιρεία.

Η ενημέρωση έγινε ύστερα από εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προς τη διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, με σκοπό την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΤΑ Α.Ε. Ν. Χιωτάκης ενημέρωσε τον υπουργό για όλα τα θέματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

  • Η ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπ. Εσωτερικών – ΚΕΔΕ και ΠΕΤΑ Α.Ε., με στόχο την υποστήριξη ανταποδοτικών έργων ΟΤΑ στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης, ύδρευσης – αποχέτευσης, στερεών αποβλήτων και συγχρηματοδοτούμενων έργων.
  • Ο ορισμός μελών παρακολούθησης παραδοτέων της σύμβασης «Εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης από την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013».

Παράλληλα, ο κ. Ν. Χιωτάκης κατέθεσε στον υπουργό μια σειρά από προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των ΟΤΑ και την υποστήριξή τους στην υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, μετά την ενημέρωση που έλαβε, εξέφρασε τη βούλησή του να στηρίξει την περαιτέρω λειτουργία και ανάπτυξη της ΠΕΤΑ Α.Ε., προς όφελος της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet