Συνάντηση υπ. Εσωτερικών & νέας προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου με αιρετούς
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση υπ. Εσωτερικών & νέας προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου με αιρετούς

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ηρακλής Γκότσης καθώς και εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Γ. Πατούλης, παρουσιάζοντας την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργούνται στο στάδιο του προληπτικού ελέγχου των δαπανών και εστίασε σε ζητήματα ανομοιογένειας και αντιφατικών κρίσεων. Επεσήμανε ότι μολονότι ο προληπτικός έλεγχος κρίνεται αναγκαίος, θα πρέπει για λόγους αποτελεσματικότητας να είναι πιο σύντομος και στοχευμένος.

Πρότεινε να οριστούν από κοινού ενημερωτικές συναντήσεις, με πρωτοβουλία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες θα πραγματεύονται ζητήματα με ελεγκτικό χαρακτήρα. Η έκδοση ενός εγχειριδίου οδηγιών με σκοπό την κωδικοποίηση των διαδικασιών που θα πρέπει να πληρούνται κατά τη διαδικασία ενταλματοποίησης δαπανών, αποτέλεσε πρόταση της ΚΕΔΕ και κρίθηκε,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναγκαία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμπλήρωσε ότι η έκδοση του συγκεκριμένου εγχειριδίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ζητήματα των ΟΤΑ, για να υπάρχει και η έγκαιρη ενημέρωση αυτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις από κοινού δράσεις σε ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet