Συναντήσεις εργασίας προέδρου ΚΕΔΕ στο Σικάγο
Αυτοδιοίκηση

Συναντήσεις εργασίας προέδρου ΚΕΔΕ στο Σικάγο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Σικάγο των ΗΠΑ με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με την υπουργό Οικονομικών της Κομητείας του Σικάγο, Μαρία Πάππας, καθώς και με τον δήμαρχο Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ελληνίδα ομογενή υπουργό βρέθηκε το σημαντικό έργο που κάνει στον τομέα του εξορθολογισμού των οικονομικών των Κομητειών, με τη συνδρομή και της τεχνολογίας.

Στόχος, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, είναι οι αποτελεσματικότεροι έλεγχοι, αλλά και  οι ταχύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.

Η συζήτηση εστιάστηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στο πολύ αποτελεσματικό έργο της κ. Πάππας στο θέμα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ένα ζήτημα το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, είναι μία διαχρονική παθογένεια στο Ελληνικό σύστημα διοίκησης και επισήμανε ότι αντίστοιχες πρακτικές πρέπει να εφαρμοστούν και στη χώρα μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ, με τον οποίο και συμφώνησε την περαιτέρω καλλιέργεια των αυτοδιοικητικών δεσμών Ελλάδας και Σικάγο, με την πολύτιμη συνδρομή και των Ελλήνων ομογενών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η μητροπολιτική διακυβέρνηση που εφαρμόζεται στην Αμερική δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να δρομολογούν πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση αποτελεί μονόδρομο και για την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να κάνω μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση με την ελληνικής καταγωγής πολιτικό Μαρία Πάππας με την οποία συζήτησα θέματα που σχετίζονται με τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερους ελέγχους στον τομέα των οικονομικών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μία Ελληνίδα ομογενή σε νευραλγική θέση, η οποία επανεξελέγη πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία ακριβώς γιατί κάνει πολύ σημαντικό έργο στο Σικάγο και υιοθετεί πρακτικές που θα έπρεπε να εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και στη χώρα μας.

»Εξίσου σημαντική ήταν και η συνάντηση μου με τον δήμαρχο Σικάγο. Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας των ελληνικών πόλεων με τις απανταχού πόλεις του κόσμου που έχουν ισχυρό Ελληνισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

»Με το βλέμμα μας στραμμένο στο ζητούμενο της εθνικής ανάπτυξης και με όχημα την Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τις εποικοδομητικές επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης σε όλον τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet