Συνδρομή του στην κατάσβεση φωτιάς στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου προτείνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Συνδρομή του στην κατάσβεση φωτιάς στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου προτείνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Επιτόπου συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο και στελέχη της Πυροσβεστικής, πραγματοποίησε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στις καιόμενες εγκαταστάσεις του  Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου, αντιπροσωπεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον χώρο του ΚΔΑΥ, η αντιπροσωπεία διαπίστωσε τις τραγικές και ταυτόχρονα ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, λόγω των τοξικών ουσιών που διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον αναγνωρίζοντας τον αγώνα πυροσβεστών και εργαζομένων να κατασβήσουν πλήρως τη φωτιά και προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η διοίκηση του Συνδέσμου με απόφασή της ανακοίνωσε ότι δύναται να συνδράμει στην κατάσβεση διαθέτοντας και μεταφέροντας με ίδιες δαπάνες ποσότητες χωμάτων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικα ότι «Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε με όποια μέσα έχουμε για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα έχει συντελεστεί, όμως προτού ζητήσουμε ευθύνες από τους αρμόδιους, οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την υγεία χιλιάδων πολιτών που τίθεται σε κίνδυνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet