Συνεργασία ΙΣΑ – ΚΕΔΕ με τα Ελληνικά Σωματεία Σικάγου για τον Τουρισμό Υγείας
Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία ΙΣΑ – ΚΕΔΕ με τα Ελληνικά Σωματεία Σικάγου για τον Τουρισμό Υγείας

Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της χώρα μας από τους ομογενείς του Σικάγου, υπέγραψε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου, Κώστα Χανιωτάκη.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς του Σικάγου να επωφελούνται των ιατρικών δομών της χώρα μας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας. Το Σύμφωνο αποτελεί μέρος των σημαντικών πρωτοβουλιών, τόσο της ΚΕΔΕ, όσο και του ΙΣΑ, που δρομολογούνται σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αναπτυχθεί ο Τουρισμός Υγείας στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ανέφερε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τις δυνάμεις της με την επιστημονική κοινότητα της χώρας και ανοίγουν τον δρόμο προς την εθνική ανάπτυξη. Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση του σημαντικού ιατρικού δυναμικού.

»Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη.

»Η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει κλεισμένη στο καβούκι της. Αν θέλουμε να την οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης οφείλουμε να δράσουμε με στόχο την τόνωση της εξωστρέφειάς της, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του συγκεντρωτικού κεντρικού κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και αισιοδοξία την πορεία μας».

Σχετικά με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, το χαρακτήρισε «σημαντική συμφωνία» και επισήμανε ότι δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς από το Μόντρεαλ να επισκέπτονται την Ελλάδα για ιατρικές υπηρεσίες, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας, σε συνέχεια των δράσεων που έχουν ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.

«Η πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας έχει εθνικό χαρακτήρα και πολλαπλά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια θέρμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγου, Κ. Χανιωτάκης εξήρε την ελληνική επιστημονική κοινότητα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

«Αυτό είναι το πρόσωπο της δημιουργικής Ελλάδας που μας κάνει περήφανους, που αντιστέκεται και επιμένει. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού γιατί και εμείς θα ωφεληθούμε και την πατρίδα μας θα βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Χανιωτάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet