Συνεργασία ΚΕΔΕ & ΕΣΗΕΑ για θέματα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ
Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία ΚΕΔΕ & ΕΣΗΕΑ για θέματα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Η αδειοδότηση, καθώς και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μ. Αντωνιάδου, και αντιπροσωπεία εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε, όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ, να υπάρξει διευρυμένη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με όλες τις Ενώσεις προκειμένου να ξεπεραστούν ζωτικής σημασίας προβλήματα.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Πατούλης, «είναι ανάγκη να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από την υποχρέωση υποβολής οικονομικής προσφοράς κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας».

«Οι δημοτικές συχνότητες αξιοποιούνται για την ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων και την πολιτιστική προβολή του τόπου μας. Είναι ζωτικής σημασίας η εξαίρεσή τους από τον διαγωνισμό, όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει και στην περίπτωση της ΕΡΤ. Η ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με τις Ενώσεις, καθώς και με τους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν» επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρη, να συνεργαστεί με το νομικό τμήμα και τους δικηγόρους της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μ. Αντωνιάδου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός στην προσπάθεια με κεντρικό στόχο την εξαίρεση των δημοτικών ΜΜΕ από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε όλα τα δημοτικά μέσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Σ. Καπάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, Μ. Κυριακίδης, η κα Μ. Αρώνη από τον Επικοινωνία FM και ο κ. Π. Αβραμίδης από το Κανάλι 1.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet