Συνεργασία ΚΕΔΕ με υπουργό Εργασίας για την κατάρτιση των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα των δήμων
Θεσμικοί Φορείς

Συνεργασία ΚΕΔΕ με υπουργό Εργασίας για την κατάρτιση των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα των δήμων

Μετά από συνεργασία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, διευθετείται το θέμα της κατάρτισης των ωφελούμενων στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα και οι δήμοι δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ενόψει το εορτών των Χριστουγέννων, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τον κ. Βρούτση, στα προγράμματα κατάρτισης, η έναρξη των οποίων είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων λήγουν άμεσα. Για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές, η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα. Έτσι οι δήμοι θα έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Κατόπιν αυτού και μετά το άμεσο ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, σύμφωνα με την οποία για όσους ωφελούμενους η απασχόληση λήγει μετά τις 15/01/2020, αυτοί δύνανται να ενταχθούν σε τμήματα τα οποία θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, εντός της επόμενης εβδομάδας, με νεώτερη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet