Συντηρήσεις, επισκευές στα σχολεία Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Αυτοδιοίκηση

Συντηρήσεις, επισκευές στα σχολεία Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, κατάφερε με την έγκαιρη και επαρκή χρηματοδότηση να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων με τις απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Παράλληλα προχώρησε στη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Δημοτικής Πινακοθήκης, αλλά και στην ενίσχυση του Μνημείου Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς, συνεισφέροντας αποφασιστικά στην εμπέδωση της συλλογικής συνείδησης της πόλης .

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει σχετικά:

«Σταθήκαμε και στεκόμαστε πάντα αρωγοί της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την οριστική επίλυση των κτηριακών προβλημάτων. Μέσα στο 2018 η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών ξεπέρασε το ποσό των 900.00 ευρώ.

»Οι κόποι μας πιάνουν τόπο και αυτό είναι φανερό στην κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων. Με την αρμονική συνεργασία όλων, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα για ένα σύγχρονο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και τη ζωή.

»Και επειδή παιδεία και πολιτισμός συνδέονται άμεσα και αλληλεπιδρούν, ο Δήμος μας κατάφερε να δημιουργήσει έναν οδικό άξονα πολιτισμού που συνδέει τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

»Η λειτουργία και ανάδειξή τους συνιστά μεγάλη τομή στην ιστορική διαδρομή της πόλης και ταυτόχρονα την ενισχύει με δίκτυα πολιτισμικής ανάδειξης που σέβονται την παράδοση και την ιστορική μνήμη».

Μετά από δωρεά, ο Δήμος προχώρησε στην ανακατασκευή του κτηρίου στην οδό Ραιδεστού 32, όπου και στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας». Έργα σημαντικών καλλιτεχνών, που για δεκαετίες ήταν κλεισμένα σε αποθήκες του Δήμου και σε γραφείο, βρήκαν τη θέση τους στον κατάλληλο χώρο. Παράλληλα, η Πινακοθήκη φιλοξενεί εκθέσεις σπουδαίων ζωγράφων και πραγματοποιεί διαδραστικά προγράμματα που αφορούν στην ιστορία της τέχνης.

Επίσης ο Δήμος συγκέντρωσε φωτογραφίες αγωνιστών της Αντίστασης, εφημερίδες της εποχής, αρχειακό υλικό, που προέρχεται κυρίως από την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων, αλλά και από απλούς πολίτες.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην οδό Π. Τσαλδάρη 185, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 και αποτελεί ένα κέντρο μνήμης, αναδεικνύοντας την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη ως αδιαπραγμάτευτες διαχρονικά αξίες.

Ριζική ανακαίνιση έγινε και στον χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α), όπου και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet