Άλλη μία δράση Εθελοντικής Μαθητικής Αναδάσωσης πραγματοποιήθηκε στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ
Κοινωνία

Άλλη μία δράση Εθελοντικής Μαθητικής Αναδάσωσης πραγματοποιήθηκε στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 την 8η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, τη 12η κατά σειρά για τη φυτευτική περίοδο 2022-2023, με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων του Δήμου Πεντέλης, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στον χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Αυτή τη φορά στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων και του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και η τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου.

«Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές και εταιρείες» σημειώνει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Όπως όλες οι αναδασώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έτσι και η συγκεκριμένη έγινε με κυπαρίσσια, χαρουπιές και κουτσουπιές, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα δένδρα είναι βραδύκαυστα».

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ, στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 12η  κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης για τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση κυπαρισσιών, κουτσουπιών και χαρουπιών, τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι  είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί η σημερινή δράση υλοποιήθηκε με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων και του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης. Ο ενθουσιασμός, η θέληση, η απίστευτη όρεξη και κυρίως η χαρά που ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών του Δήμου μας, στην προσπάθεια τους να ξαναπρασινίσουν την καμένη περιοχή και να ξαναδώσουν ζωή στο Πεντελικό, μας γεμίζει με δύναμη, μεγάλη χαρά, αλλά κυρίως ικανοποίηση πως η νέα γενιά του Δήμου Πεντέλης με ιδιαίτερη χαρά εκπαιδεύεται και κατανοεί τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και με μεγάλη θέληση βοηθά στην αποκατάσταση του μαύρου τοπίου.

Αισθανόμαστε τεράστια ικανοποίηση γιατί, πρώτη φόρα από ιδρύσεως του ΣΠΑΠ, υλοποιήθηκαν ήδη 12 δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης σε μια φυτευτική περίοδο και η φυτευτική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα!

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ Ο.Ε. για την ευγενική χορηγία των κουλουριών Θεσσαλονίκης καθώς και την εταιρία ΒΙΚΟΣ για την ευγενική χορηγία των νερών για τη σημερινή δράση αναδάσωσης.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΚΑΙ και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Σπανολιό για τη συνεχή του στήριξη στις δράσεις μας.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των δύο σχολείων που με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς επίσης και τους μαθητές, τους εργαζομένους και  τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, που με τη σημερινή παρουσία τους βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet