Άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Δήμο Λαυρεωτικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Δήμο Λαυρεωτικής

Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο και συνολικά δύο οχήματα του ΣΠΑΠ στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην πευκόφυτη περιοχή Πούντα – Ζέζα του Δήμου Λαυρεωτικής, την Πέμπτη 16/7/2020

Στο περιστατικό έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, βυτιοφόρα και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, πάρα πολλοί εθελοντές και εθελοντικές ομάδες, καθώς και αιρετοί, εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Λαυρεωτικής και γειτονικών Δήμων, που μετά από πολύωρη μάχη με την εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά απέτρεψαν την επέκτασή της προς τις γύρω περιοχές του Εθνικού Δρυμού.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε στο πευκοδάσος μέσα στην οριοθετημένη περιοχή των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ), κατέκαψε περίπου 600 στρέμματα πυκνού δάσους και αισίως δεν επεκτάθηκε στον παρακείμενο Εθνικό Δρυμό. 

Στο περιστατικό από την πρώτη στιγμή παρόντες ήταν εκτός του Βλ. Σιώμου, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης και πολλοί ακόμη αιρετοί της Αυτοδιοίκησης. 

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες. 

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο κ. Σιώμος δήλωσε:

«Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Περιφέρεια Αττικής για τον καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επικινδυνότητας της μεγάλης πυρκαγιάς. 

»Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου Λαυρεωτικής, αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα και καταλυτικά για τον περιορισμό της πυρκαγιάς». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet