Ένωση Γονέων Κηφισιάς: Διαδικτυακή συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Πολιτισμός

Ένωση Γονέων Κηφισιάς: Διαδικτυακή συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς καλεί το κοινό να παρακολουθήσει συναυλία που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα προβληθεί από διαδικτυακή πλατφόρμα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο:

Όπως γνωρίζετε ο κλάδος μας έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Οι κυριότεροι τομείς απασχόλησης των μουσικών (ορχήστρες, συναυλίες, χώροι-ψυχαγωγίας, εστίαση, εκπαίδευση, θέατρο) έχουν αναστείλει την λειτουργία τους σχεδόν καθολικά από τον Μάρτιο. Ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του κλάδου μας βρίσκεται αποκλεισμένο από οποιοδήποτε μέτρο στήριξης καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν πήραν υπόψη την σύνθετη εργασιακή κατάσταση στον κλάδο, τον υψηλό βαθμό ευκαιριακής απασχόλησης, την συχνή αλλαγή εργοδότη, το ότι ένας μουσικός για να επιβιώσει αναγκάζεται και δουλεύει συνήθως σε πάνω από έναν εργοδότη, σε διαφορετικές δραστηριότητες, ακόμα και εκτός συνάφειας αντικειμένου.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη μέρα της πανδημίας στάθηκε αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου, απαιτώντας καθολικά μέτρα στήριξης για όλους τους καλλιτέχνες και για όλο το διάστημα της πανδημίας και μέχρι να απαλλαγούμε από τις επιπτώσεις της, μέχρι να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε από την εργασία μας. 

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα που βιώνει και ο κλάδος μας, ζητώντας την στήριξη στα αιτήματά μας αλλά και στηρίζοντας τα ευρύτερα αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως το αίτημα για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, την προστασία με όλα τα διαθέσιμα μέσα (μαζικά τεστ) σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. 

Παρακολουθούμε και στηρίζουμε τον σημαντικό αγώνα που δίνετε για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, το αίτημα για διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους ασφάλειας για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), ενάντια στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που φορτώνει τα πάντα στην ατομική ευθύνη ενώ ως ευθύνη του κράτους αναγνωρίζει μόνο την προστασία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου μας, έχουμε συστήσει Ταμείο Αλληλεγγύης μέσα από το οποίο προσπαθούμε να στηρίξουμε συμβολικά συναδέλφους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η κίνησή μας έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή φιλανθρωπίας ή εμπλοκής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 

Προσπαθούμε να δώσουμε χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί και να παλέψει μαζί μας για να αλλάξουμε την κατάσταση. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη συγκινητική ανταπόκριση από συναδέλφους οι οποίοι προσφέρουν από το υστέρημά τους, αλλά και από κόσμο εκτός του κλάδου που παρακολουθεί και στηρίζει τους αγώνες μας. 

Αυτό το πλαίσιο, καθώς και τις διεκδικήσεις μας θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε με την μεγάλη συναυλία που οργανώνουμε με τίτλο «Για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι», παρμένο από το γνωστό στίχο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με συγκινητική αφιλοκερδή συμμετοχή δεκάδων επώνυμων τραγουδιστών και καταξιωμένων μουσικών, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί στο Μέγαρο Μουσικής και θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Συλλόγου στο facebook ή τη σελίδα που δημιουργήθηκε για τη συναυλία.

Ζητάμε από εσάς να στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία του Σωματείου μας καθώς και να την γνωστοποιήσετε στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet