Ένωση Δημάρχων Αττικής: Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία
Φωτό: Reuters
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ένωση Δημάρχων Αττικής: Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία

Ψήφισμα με αφορμή τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία εξέδωσε η Ένωση Δημάρχων Αττική, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

«Ο Ελληνισμός, έχοντας ζήσει τα τελευταία 100 χρόνια τη φρίκη του πολέμου (1940), το δράμα του ξεριζωμού (1922) και τη βαρβαρότητα του εισβολέα κατακτητή (1974), καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία και τον απεχθή πόλεμο.

Τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ασφάλεια των κρατών, που είναι απόλυτα σεβαστά και επιβεβλημένα, διασφαλίζονται μέσα από τις Διεθνείς Συνθήκες, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τον διάλογο.

Η χρήση όπλων δεν μπορεί να έχει θέση πλέον στον παγκόσμιο χάρτη, για τον πρόσθετο λόγο ότι μία σπίθα μπορεί, με τα διατιθέμενα μέσα, να σπείρει τον όλεθρο και να οδηγήσει σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ενώνουν την φωνή τους με όσους μιλούν τη γλώσσα της υπευθυνότητας, της λογικής, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας.

Παράλληλα στέκονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που μπορεί να απαλύνει το δράμα των χιλιάδων προσφύγων αυτού του πολέμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet