Αλέξης Μαυραγάνης: Μένουμε ενημερωμένοι και ενεργοί για μια αξιοβίωτη ζωή στον τόπο μας
Σύνδεσμοι-Φορείς

Αλέξης Μαυραγάνης: Μένουμε ενημερωμένοι και ενεργοί για μια αξιοβίωτη ζωή στον τόπο μας

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (ΣΒΑΠ) Αλέξης Μαυραγάνης δήλωσε:

 «Η φετινή 5η Ιουνίου,  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θεσπισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), είναι μία από τις πιο θερμές αντίστοιχες ημέρες των τελευταίων ετών, μέσα σε μια χρονιά που είναι κι αυτή από τις πλέον θερμές παγκόσμια.

Όσα τα λόγια όλων μας περισσεύουν, μα οι πράξεις των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων που εκπροσωπούμε χωλαίνουν, η κλιματική κρίση θα βαθαίνει συνεχώς και πιο πολύ, με τραγικά αποτελέσματα και απολογισμούς φυσικών και ανθρώπινων καταστροφών χειμώνα-καλοκαίρι – καθώς ήδη βιώνουμε ότι τείνουμε να περιοριστούμε σε αυτές τις δύο εποχές.

Η απειλή της ερημοποίησης ολόκληρων περιοχών και δραστηριοτήτων (και) στη Μεσόγειο, με έμφαση στη χώρα μας δεν είναι πια θεωρητική, αλλά προ των πυλών επέλασής της στις ζωές μας. Πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικοί-περιβαλλοντικοί φορείς οφείλουμε προφανώς να πράττουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, αλλά και να διεκδικούμε σταθερά και επίμονα όσα οφείλουν από δικής τους πλευρά το κράτος, η αγορά και, το κυριότερο, οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί διακυβέρνησης.

Μένουμε ενημερωμένοι και ενεργοί για μια αξιοβίωτη ζωή στον τόπο μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet