Βλάσσης Σιώμος: Απαιτούνται ακόμη να γίνουν πολλά για την ενίσχυση του Εθελοντισμού
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Βλάσσης Σιώμος: Απαιτούνται ακόμη να γίνουν πολλά για την ενίσχυση του Εθελοντισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD 2012 είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να γιορτάσει και να κινητοποιήσει εκατομμύρια παιδιά και νέους που προσφέρουν κοινωνικό έργο καθημερινά μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 1988 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη δράση εθελοντικής προσφοράς παγκοσμίως αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 χώρες.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και φορείς, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ο Εθελοντισμός είναι στάση ζωής, που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συλλογική συμμετοχή, με κύριους άξονες την ανιδιοτελή προσφορά, που μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους.

Απαιτείται στη χώρα μας, παρά το ότι το εθελοντικό κίνημα είναι ισχυρό, να προοδεύσει ακόμη περισσότερο. Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση και την εκπαίδευση των Εθελοντών, ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπου σε πολλούς τομείς της η εκπαίδευση είναι ελλιπής και η εξειδίκευση περιορισμένη.

Απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, το οποίο θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα διάσπαρτη νομοθεσία και το οποίο θα καθορίσει με σαφήνεια τις χρηματοδοτήσεις εθελοντικών δράσεων, με παράλληλη κατοχύρωση της εργασιακής και ασφαλιστικής κάλυψης των εθελοντών.

Απαιτείται, τέλος, να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά προωθώντας τις ιδέες και τα ιδανικά του εθελοντισμού στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε τα μικρά παιδιά να εξοικειωθούν με τις συλλογικές κοινωνικές δράσεις.

Για εμάς στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού ο εθελοντισμός δεν επικεντρώνεται απλά στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού και γενικότερα της Αττικής που μας περιβάλλει. Διευρύνεται με εντατικούς ρυθμούς και επεκτείνεται σε νέους τομείς και κυρίως δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet