Βλάσσης Σιώμος: Πολλαπλό και ουσιαστικό το περιεχόμενο της 25ης Μαρτίου
Κοινωνία

Βλάσσης Σιώμος: Πολλαπλό και ουσιαστικό το περιεχόμενο της 25ης Μαρτίου

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος κατέθεσε στεφάνι στη Νέα Πεντέλη προς τιμήν των ηρώων και παρέστη στη δοξολογία και στις μαθητικές παρελάσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Πεντέλη και στη Νέα Πεντέλη.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας:

«Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης και τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών.

Αυτή την ξεχωριστή πανηγυρική ημέρα, στεκόμαστε όλοι με συλλογισμό και περίσκεψη απέναντι στην Εθνική μας Ιστορία η οποία καθημερινά διαστρεβλώνεται, παραποιείται και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. 

Ο εορτασμός αυτός έχει πολλαπλό ουσιαστικό περιεχόμενο για τις κυρίαρχες ανθρώπινες αξίες της ανθρώπινης ζωής, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η Επανάσταση του 1821 πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα στόχευε στην ανάκτηση μιας χαμένης ελευθερίας και μιας χαμένης δόξας. Παράλληλα όμως, ήταν η προσπάθεια για την ανάσταση ενός έθνους και ταυτόχρονα η ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο. Τιμούμε λοιπόν σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας και την κοινωνία ολόκληρη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας, να  βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ και αυτό να εμπνέει και να οδηγεί την  πορεία μας. Μην ξεχνώντας το πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας και τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη.

Παράλληλα σήμερα, γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet