Βλ. Σιώμος: Εξαιρετική η συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου κατά την αντιπυρική και τη χειμερινή περίοδο
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Βλ. Σιώμος: Εξαιρετική η συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου κατά την αντιπυρική και τη χειμερινή περίοδο

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου και για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση αφού έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2022, συζητήθηκαν διεξοδικά ο σχεδιασμός και η προετοιμασία ενεργειών και δράσεων, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδηλώσεις πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2022 – 2023.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με την προεδρία του δημάρχου Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Χάρης Μαυρουδής, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Χριστουλάκης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χαλανδρίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι των εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε:

«Καταρχάς θέλω να τονίσω πως ο ΣΠΑΠ και ο Δήμος Χαλανδρίου έχουν μία εξαιρετική συνεργασία κατά την αντιπυρική αλλά και κατά τη χειμερινή περίοδο και κάθε χρόνο γίνεται ακόμα καλύτερη και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την στενή και ακόμη αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν το φετινό χειμώνα.

Όσον αφορά τον απολογισμό της παρελθούσας αντιπυρικής περιόδου 2022, θέλω να εξάρω την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που για πρώτη φορά φέτος κατά την αντιπυρική περίοδο αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΣΠΑΠ και να συνδράμει προληπτικά με πυροσβεστικά αυτοκίνητα τον ΣΠΑΠ και τους Δήμους – Μέλη του, κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 4 ή 5. Ευελπιστούμε πως θα ακουστεί το αίτημα μας και θα επεκταθεί η διάθεση των οχημάτων αυτών και τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 3.

Έτσι ο Δήμος Χαλανδρίου είχε στην διάθεσή του ένα όχημα τύπου 4χ4 με πρόσθετο πυροσβεστικό εξοπλισμό για 17 ημέρες της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Η συνδρομή των πυροσβεστικών αυτών οχημάτων αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς τα πληρώματά τους επιχείρησαν με μεγάλη επιτυχία σε πολλά συμβάντα πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Όσον αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023 έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων του χειμώνα.

Ο ΣΠΑΠ όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διαθέσει ένα Unimog και ένα Bremach, τα οποία θα κινούνται στους κεντρικούς δρόμους των Δήμων Χαλανδρίου – Αμαρουσίου και Βριλησσίων, προκειμένου να συνδράμει τους Δήμους αυτούς έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε τυχόν δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Φυσικά όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διαθέσουμε αλάτι χύμα αλλά και σε σακούλες σε κεντρικά σημεία και θα ήθελα να πω πως καλό είναι φέτος να τοποθετηθεί αλάτι έξω από το γήπεδο Χαλανδρίου, όπου τοποθετούνταν παλιά και διευκόλυνε τους κατοίκους.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβει άμεσα με τον καλοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του, σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με στόχο να συνδράμουμε τους Δήμους – μέλη μας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το δασαρχείο Πεντέλης και τους συμπολίτες μας.

Τέλος οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αιρετούς, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου Χαλανδρίου και του ΣΠΑΠ για την εξαιρετική και αποτελεσματική τους συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet