Βλ. Σιώμος: Να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία αυτά που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση
Κοινωνία

Βλ. Σιώμος: Να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία αυτά που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση

Στην έκτακτη συνάντηση δημάρχων συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Αντικείμενο της συνάντησης των δημάρχων ήταν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που διαμορφώνονται από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αλλά και τις συνέπειες που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ. Χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος. Κεντρική ομιλία έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σιώμος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία, που τόσο η πανδημία όσο και οι συνέπειες του πόλεμου στην Ουκρανία, όπως είναι η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αλλά και η προσφυγική κρίση, διαμορφώνουν ένα δύσκολο περιβάλλον το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους Δήμους της χώρας. Ως Αυτοδιοίκηση έχουμε μόνο μια επιλογή. Να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία αυτά που η Αυτοδιοίκηση δικαιούται για να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στους πολίτες.

Διεκδικούμε, λοιπόν, ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευθύνες, την υλοποίηση των έργων, συνυπολογίζοντας την ενεργειακή κρίση με όλους τους απαραίτητους πόρους, τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, καθώς και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες των Δήμων, για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet